Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig höstgryta med fläskkött, tomat och bönor

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God omväxling till höstens alla viltgrytor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Godast blir det med egenkokta bönor och tomat, det är inte svårt, och båda går utmärkt att frysa in i småportioner. (Bönor kan användas i sallader, grytor, som kryddat tillbehör varmt eller kallt för att nämna något.) Lägg ett paket bönor i blöt i rikligt med vatten i 8 -12 timmar. Slå av vattnet och tag dubbel mängd nytt vatten till mängden bönor. Låt koka i 90 minuter och kyl i vattenbad eller rinnande vatten.
  2. Förväll tomaterna hastigt i kokande vatten, och drag av dem skalet. Lägg dem i en kastrull med bottenskyla vatten, låt koka upp och sedan puttra. Bryn under tiden köttet i en gryta. Skär aubergine, squash och lök i bitar, rensa okran. Mosa tomaterna, krydda med salt, peppar och en liten skvätt vinäger. Låt puttra lite till. Tillsätt grönsakerna till köttet, häll över tomaterna, eventuellt behöver du också tillsätta lite vatten, men observera att såsen ska inte täcka ingredienserna. Låt koka upp och sedan puttra i c:a 30 minuter, tillsätt bönorna och krydda. Var inte rädd för kanelen. Låt koka upp igen, och därefter puttra ytterligare 10 minuter. Servera med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.