Vi har alla vår köttfärssås-special. Det här är min!
Jag brukar göra den mer som en krämig röra än sås.
Det som gör den extra mustig är madeiravinet och att den får puttra länge, länge ......
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Stek den genomskinlig på svag värme i en stekgryta.
Öka värmen och tillsätt färsen. Stek den smulig, pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt den torkade basilikan. Sänk värmen.
- Tillsätt sojan, krossade tomater, tomatpurén, saltet (var försiktig med saltet och smaka av väl, eftersom sojan ger sälta), svartpepparn, vattnet och ev. sambal oelek om lite hetta önskas. Låt småputtra under lock i minst 60 min.
När 20 minuter återstår tillsätt madeiravin och crème fraiche. Se till att konsistensen blir som önskad genom att ev. tillsätta mer vatten, eller, om den är för lös, puttra utan lock för att reduceras. Välj om du vill ha en krämig köttfärsröra eller en köttfärssås.
- Tillsätt på slutet de frysta grönsakerna. Låt bli varmt och smaka av. Tillsätt mer torkad basilika om det behövs. Garnera gärna med färska basilikablad, halverade körsbärstomater och färskriven parmesan och servera med pasta.
Publicerat den
20 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar