Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig Köttgryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna köttgryta innehåller inget tillsatt fett enkel att göra i en gryta

Ingredienser

Instruktioner

Blanda öl, soja, tomatpuré, timjan och buljongtärning i en gryta. Låt det koka upp. Skala och hacka löken. Lägg i lök och kött i grytan. Låt köttet koka på svag värme ca. 1 timme. Skölj purjolöken och skala morötterna och skär i bitar. Lägg ner dem i grytan och låt allt koka ytterligare i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över lite klippt persilja. Om man önskar kan man reda av såsen med lite maizenamjölj. Servera med potatis

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • margarethafg 1 november 2009

    Mycket god och enkel köttgryta. Tillsatte muscovadosocker för att mildra beskan från ölen. Den blir absolut på vårt middagsbord igen.

  • clasve 15 november 2009

    Enkel att göra och gott med motstånd i morötter och purjo. Men tyvärr är den lite för smaklös i min smak. Får fundera på sätt att hotta upp den lite!

  • Covetous 4 november 2010

    Tack för receptet. Lagade det häromdagen och är jättenöjd. Jag valde ett väldigt mörkt öl (black october vilket är en stout). Tror det gjorde väldigt mycket. Verkar rätt viktigt vilken öl man tar för det sätter stark prägel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.