- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En god och smakrik gryta.
Instruktioner
- Skär högreven i mindre grytbitar. Strimla bacon. Skala smålökarna och morötterna. Skär morötterna i ca 1 cm bitar. Hacka vitlöken och tärna paprikan. Dela champinjonerna i 4:e delar.
- Bryn grytbitarna i en stekgryta med lite smör tillsammans med baconet, salta.
Tillsätt morötterna, smålökarna, vitlöken, champinjonerna och paprikan. Stek på svag värme tills allt sjunkit ihop lite. Slå på ölen, jalapeno (finhackad), krossade tomaterna samt kalvfond.
- Låt puttra på svag värme i ca 1-1,5 timme tills köttet känns riktigt mört.
Smaka ev av med mer kryddor, jalapeno efter smak samt maizenaredning om du önskar en lite tjockare sås.
Publicerat den
7 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
god godare godast.. OM du kan vänta med att äta den till dagen efter (eller spara lite) så blir den ännu godare
Kanongod gryta. Kommer definitivt att sälla den till mina favvorecept.