Köttet får här sjuda i en lätt och smakrik fond med öl. Resultatet blir en mustig gryta som smakar mycket.
Instruktioner
- Hetta upp hälften av olivoljan i en stor stekpanna. Skär köttet i stora tärningar och bryn det runtom på medelhög värme. Ta upp köttet med en hålslev och lägg över i en gryta.
- Sänk värmen och lägg lök och morot i stekpannan. Fräs på medelvärme 5 minuter tills löken mjuknar. Rör ner mjölet och bryn under omrörning knappt 1 minut. Tillsätt socker och öl och blanda väl. Rör ner buljongen, koka upp under omrörning och låt sjuda cirka 5 minuter. Häll över grönsakerna och såsen i grytan och blanda med köttet. Krydda med svartpeppar och tillsätt lagerblad och rosmarinkvist. Lägg på ett lock och låt puttra 2 timmar.
- Sätt ugnen på 220 grader. Vispa ihop resten av oljan med örterna. Ringla örtoljan över baguetteskivorna och sätt in dem i ugnen. Rosta tills örtbröden är genomvarma och gyllene. Servera grytan med örtbröden och kokt potatis.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar