Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig köttgryta med örtbröd

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Köttet får här sjuda i en lätt och smakrik fond med öl. Resultatet blir en mustig gryta som smakar mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp hälften av olivoljan i en stor stekpanna. Skär köttet i stora tärningar och bryn det runtom på medelhög värme. Ta upp köttet med en hålslev och lägg över i en gryta.
  2. Sänk värmen och lägg lök och morot i stekpannan. Fräs på medelvärme 5 minuter tills löken mjuknar. Rör ner mjölet och bryn under omrörning knappt 1 minut. Tillsätt socker och öl och blanda väl. Rör ner buljongen, koka upp under omrörning och låt sjuda cirka 5 minuter. Häll över grönsakerna och såsen i grytan och blanda med köttet. Krydda med svartpeppar och tillsätt lagerblad och rosmarinkvist. Lägg på ett lock och låt puttra 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 220 grader. Vispa ihop resten av oljan med örterna. Ringla örtoljan över baguetteskivorna och sätt in dem i ugnen. Rosta tills örtbröden är genomvarma och gyllene. Servera grytan med örtbröden och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.