1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan.
3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
4. Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.
FÖR ALLA? Glutenfri. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Tips!
Ris smakar bra till. Köp gärna svart råris – det är både vackert och gott.