Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken. 2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan. 3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja. 4. Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut. 5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.
  2. FÖR ALLA? Glutenfri. Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i buljongtärningen. Tips! Ris smakar bra till. Köp gärna svart råris – det är både vackert och gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.