Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig kycklingsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här såsen serveras med fördel till mitt recept på "Kyckling à la gås" men passar självfallet också till både gås och kalkon. Den kan förberedas dagen innan. Ur Allt om Mat nr 18/05.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morot, lök och rotselleri. Skär och hacka dem i små tärningar. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna under omrörning 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré, peppar och vetemjöl. Rör om så att allt blandas väl. Häll i vattnet, litet i taget, under omrörning.
  2. Tillsätt kalvfond och rödvin. Låt såsen sjuda utan lock ca 30 minuter. Sila såsen och smaka av med soja och madeira.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.