Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig köttfärsgryta med senap och champinjoner

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min familj älskar den här rätten! Den är lika god till pasta eller potatismos som på en varm macka med lite riven västerbotten. Mycket smak för lite jobb.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs köttfärs, lök, vitlök och champinjoner i smör tills det blir lätt brynt.
  2. Tillsätt crème fraiche, mjölk, kalvfond, soja, senap och timjan. Låt puttra 10 minuter. Späd med ytterligare mjölk om det verkar torrt.
  3. Blanda ner kapris och sjud ytterligare 5-7 minuter.
  4. Servera med valfritt tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Okänd 29 maj 2010

    God köttfärsgryta som jag kommer servera mos till nästa gång-känns som att det passar mina smaklökar bättre än spagettin jag hade idag ;) Men som sagt-jag kommer laga den fler gånger! Tack =)

  • Claes5 4 juni 2010

    Toppen, en av de bästa grytorna jag ätit

  • Claes5 4 juni 2010

    Toppen, en av de bästa grytorna jag ätit

  • miramamman 14 juni 2010

    Vilken kanongod köttfärsrätt, funkar till allt, den fick 10 p av 5 möjliga här hemma. vi slogs om resterna dagen efter..

  • miramamman 14 juni 2010

    Jag tycker själv det är roligt att se bilderna. så här kommer min på denna rätt.

  • Leonard91 16 juni 2010

    Jag lagade denna rätt i helgen och den var uppskattad av hela famlijen. Jag har nu även ätit den som lunch på jobbet i två dagar och jag gillar den bara mer och mer för varje gång. Tack för ett roligt recept! :)

  • insiders 6 oktober 2010

    väldigt god. har gkort den 2 gånger o kommer göra den många gånger till. sist hade vi slut på timjan så jag exprimentera o hade i basilika istället, minst lika gott tyckte jag. morsan ville ha receptet på en gång =)

  • ansod2 21 augusti 2012

    Mycket god gryta. En femma från alla i familjen.

  • momma45 22 mars 2013

    Supergod gryta som gjorde succé hos hela familjen. Lätt att göra och nästa gång gör jag mycket och fryser in.

  • Bappi 7 februari 2014

    Jättegott! Blandade i en creme fraiche med chilismak + den vanliga. Hade ingen kapris hemma ... men blev gott ändå. Full pott med stjärnor/ kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.