Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig löksoppa med tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här god löksoppan är ett färgsprakande alternativ till det franska originalet. Det är också bra att hacka hela löken och lägga den i soppan. Lägg rostade baguetteskivor ovanpå soppan, strö över riven ost och gratinera 10 min i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Sjkala lökarna och lägg dem på plåten. Sätt in i ugnen och baka 45 min. Ta ut lökarna och låt dem svalna.
  2. Skär av en bit i botten på lökarna så att de står stadigt. Skär av toppen på lökarna till lock. Gröp ur lökarna tills 1 cm tjock kant återstår. Hacka fruktköttet fint. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Ansa och tärna tomaterna.
  3. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Lägg i den hackade löken och vitlöken och fräs hastigt. Blanda ner timjanblad, tomater, tomatpuré, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar. Rör om och sjud upp. Blanda ner vinet och buljongen, lägg på locket och låt sjuda 10 min på medelvärme.
  4. Kärna ur oliverna och hacka dem fint. Hacvka persiljebladen. Smaka av soppan med salt, peppar och cayennepeppar och blanda ner oliverna.
  5. Värm de urgröpta lökarna i ugnen och ställ dem i 4 djupa tallrikar. Häll upp soppan i och omkring lökarna. Smula och strö över osten. Strö över hackad persilja. Garnera varje portion med en timjankvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.