Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig lammläggsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammlägg som bräseras i en mustig rödvinsgryta tills de är saftiga och möra ger en nyttig och mättande måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Finhacka löken och tärna sellerin och moroten fint. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Bryn lammläggen cirka fem minuter, vänd dem så att de blir jämnt brynta runtom. Bryn läggen i omgångar om det behövs. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
  2. Lägg löken i pannan och fräs två-tre minuter. Tillsätt selleri, morot och champinjoner. Fräs cirka fem minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Blanda ner lagerblad och timjan.
  3. Tillsätt rödvin och fräs två minuter tills reducerat till hälften. Tillsätt de krossade tomaterna och koka upp. Lägg lammläggen i en ugnsfast gryta och häll över tomatsåsen. Lägg på ett lock och ställ in grytan i ugnen. Låt sjuda i ugnen två timmar. Vänd lammläggen efter halva tiden.
  4. Servera med kokt potatis och ångkokta bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.