Lammlägg som bräseras i en mustig rödvinsgryta tills de är saftiga och möra ger en nyttig och mättande måltid.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader. Finhacka löken och tärna sellerin och moroten fint. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Bryn lammläggen cirka fem minuter, vänd dem så att de blir jämnt brynta runtom. Bryn läggen i omgångar om det behövs. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
- Lägg löken i pannan och fräs två-tre minuter. Tillsätt selleri, morot och champinjoner. Fräs cirka fem minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Blanda ner lagerblad och timjan.
- Tillsätt rödvin och fräs två minuter tills reducerat till hälften. Tillsätt de krossade tomaterna och koka upp. Lägg lammläggen i en ugnsfast gryta och häll över tomatsåsen. Lägg på ett lock och ställ in grytan i ugnen. Låt sjuda i ugnen två timmar. Vänd lammläggen efter halva tiden.
- Servera med kokt potatis och ångkokta bönor.
Publicerat den
11 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar