Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig lasagne med bacon

(9 kommentarer)  
Mustig lasagne med bacon Mustig lasagne med bacon
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jättegod och mättande lasagne som är lite mer smakrik och "vuxen" i smaken än andra lasagner. Enkel att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka bacon och stek i en stor kastrull i olivolja. Tillsätt nötfärs och hackad lök. Pressa ner vitlöksklyftor och häll över vin. Ner med krossade tomater och buljongtärningar. Krydda med tomatpuré, oregano och mango chutney. Ska du låta den koka länge kan du tillsätta lite vatten.
  2. Bechamellsås: Smält margarinet i en annan kastrull, och pudra över mjöl, vispa ihop och slå över mjölk. Låt det koka upp och krydda. Rör om så att de inte bränns. Dra av från plattan.
  3. Varva köttfärsås, lasagneplattor och bechamellsås i en smord djup form. När du kommer till det översta lagret, lägg på extra mycket bechamellsås och strö över riven ost. Tillaga på 200 grader i 30-40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Cayene 28 augusti 2009

    Verkar kanongott. Jag äslakr smaken av bacon ihop med annan råvara. Det ger en speciell sälta. Men stämmer det att det ska vara 1 kg tomater!?! Eller har du skrivit en nolla för mycket bara?? :)

  • Ulrika91 28 augusti 2009

    Nej det ska faktiskt vara 1000g. Jag tog först ett paket 500g krossade tomater, sedan ville jag ha mer, så jag tog ett till :) Så allt är som de ska! Det är en rätt stor lasagne, många portioner, så nej inga konstigheter.

  • michaelarehn 26 september 2009

    Det här är så himla gott!! Verkligen den godaste lasagnen jag ätit!

  • carpe_diem_62 11 december 2009

    Hej ! Det här var verligen gott. Håller på leta efter smarriga recept och detta passade mig som handsken..;) Fredagkväll...å vad gör jag..lagar mat. Det blev en Toskakaka samtidigt...ugnen var ju ändå på, förstår inte vad som har hänt...hehe TACK.....Trevlig Lucia/Dick

  • Tinnipuss 7 januari 2012

    Jätte god lasange! Tog lite sweet chilli istället för mango chutney och de blev lite extra sting i de hela. Ett recept väl värt att pröva för man blev verkligen inte besviken! Bockar o bugar för receptet :)

  • skedkroken 13 januari 2012

    Låter spännande. Ska pröva det här, men är det inte lite bechamellsås. Jag gör nog på en liter mjölk, annars räcker det inte till översta lagret.

  • eliasson 25 januari 2012

    Jag har modifierade ditt recept och lagt till några detaljer. http://www.matklubben.se/recept/lasange_med_mango_chutney_oel_kanel_och_bacon_104677.html

  • pistro01 30 november 2012

    Vilken god lasagne. Tack för receptet :-)

  • leman 16 januari 2014

    Kanongott recept. Bechamelsåsen försvann i ugnen så frågan är om man ska tillsätta den lite senare så den inte sugs upp av.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.