Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig ox-och chiligryta med limemarinerade bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Favoritgrytan! Vänner vi bjudit den på har bara älskat den! Chokladen gör den otroligt mustig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet runt om i smör i en tjockbottnad gryta på stark värme i cirka 2 minuter. Hacka lök och chili. Tillsätt det tillsammans med tomatpuré och fräs i ytterligare cirka 2 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna. Sänk värmen och låt koka på svag värme under lock 45-50 minuter eller tills köttet är mört. Tillsätt lite mer vatten om det kokar bort för mycket vätska. Rör om då och då. Smaka av med mer salt om det behövs. Servera med bönorna och bröd.
  2. Limemarinerade bönor: Häll bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av väl. Lägg över i en skål, blanda med övriga ingredienser och låt stå minst 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.