Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig rödbets- och quinoagryta med fetayoghurt & groddar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En superenkel och varmt kryddad gryta på tomat och rödbeta. Kikärtor bidrar med extra protein och några torkade tranbär ger sötma. Stjärnanis och fänkålsfrön ger en intressant twist i smakerna, och en skvätt vin och grädde bidrar med en fantastisk krämighet och djup! För att väga upp mustigheten i grytan serverar jag den med fluffig, vit quinoa, en rejäl klick syrlig fetaostyoghurt och en handful färska groddar och timjan. Smaklig måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skölj quinoan ordentligt i en finmaskig sil. Lägg i en kastrull med 6 dl vatten och en gnutta salt. Koka upp, sänk värmen och låt puttra tills quinoan är mjuk men fortfarande al dente. Häll av ev. kvarvarande vatten och ställ åt sidan med lock på att svälla och torka upp.
  2. 2. Skala och skiva rödbetan till tunna skivor som du sedan grovhackar. Hacka lök och fänkål. Finhacka vitlök. Hetta upp lite kokosolja eller ghee i en stekpanna eller gjutjärnsgryta och fräs rödbeta, fänkål och vitlök i några minuter på medelhög värme tills de börjat mjukna. Addera tomaten och fräs lite till. Ha sedan i resten av ingredienserna förutom kikärtorna och låt puttra medan du gör yoghurtsåsen.
  3. 3. Grovhacka fetaosten. Blanda med gräddfilen i en skål genom att mosa fetaosten så mycket du kan med en gaffel. Ställ i kylen att stelna.
  4. 4. Återgå till grytan. Krydda upp med salt och peppar. Ha eventuellt i lite vatten om du vill ha grytan lösare. Grytan kan med fördel få stå och puttra ett bra tag så att smakerna hinner fördjupas och utvecklas. Ha slutligen i kikärtorna nån minut innan servering.
  5. 5. Servera i djupa skålar med quinoa och en generös klick fetayoghurt. Släng på en handfull groddar, några färska timjanskvistar och avsluta med rejält med nymald svartpeppar. Nom!
  6. Eventuella rester håller i 3-4 dagar i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.