Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustiga grytan

(2 kommentarer)  
Mustiga grytan Mustiga grytan
Skriv ut

Mammas recept, i receptet står det fläskkött, men går alldeles utmärkt att göra på nötkött med, men när ni köper vin till grytan så kolla på symbolerna och ta ett vin som passar till just den köttypen. Viktigt är att ni smakar er fram! Receptet är ungefärligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att bryna köttet och salta och peppra det. Häll över köttet till en lagom stor gryta och häll sedan i vattnet i stekpannan och se till att få med allt gott som är kvar i stekpannan genom att röra runt och häll sedan över det i grytan.
  2. Häll i vinet, smaka av med soyan, worschestersåsen, tomatpurén, dela löken i fyra delar eller mer beroende på storleken och lägg i den i grytan. Lägg i köttbuljongen Strö över vetemjölet och rör ut det i grytan. Ha i coloritsoya för att få färg på grytan, om det så önskas går det att utesluta coloritsoyan och öka mängden kinesisk soya istället.
  3. Låt grytan koka upp, och smaka av, om en tjockare gryta önskas ha i mera vetemjöl, önskas mindre tjock späd med antingen vin eller vatten.
  4. Sänk värmen och låt stå och småputtra under lock, rör om då och då, koka tills köttet är mört. Häll i champinjonerna strax innan servering.
  5. Servera gärna kokt potatis till

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Mustig, ja det var ju det grytan hette. Ahh, va gott, full poäng. Lennart.

  • maggan123 11 februari 2017

    Jag lagade denna rätt i dag, supergod, mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.