Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustiga rågkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det fanns någon som efterlyste detta receptet och jag hittade det på recept.org

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Klicka i matfettet och tillsätt de övriga ingredienserna men spar 1 dl rågsikt till utbakningen. Arbeta degen 3 minuter med maskin eller 6 minuter för hand (ta ev mer mjöl). Låt degen jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i lika stora delar, en per rågkaka. Rulla till runda bullar. Kavla eller platta ut dem med handen till ca 18 cm i diameter direkt på bakpappersklädda eller smorda plåtar. Nagga kakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk ca 45 minuter eller tills de ser lätta och porösa ut. Grädda mitt i ugnen i 225°, 12-15 minuter. Pensla kakorna med vatten efter gräddningen och låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • azlan_lena 2 februari 2009

    Dom här blev jättefina och utsökt goda // mjau sa Azlan

  • Kramizen85 18 augusti 2010

    Tyckte att dom blev super, kommer göra dessa igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.