Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustigt lingonbröd med påskmust

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Vad smakar bättre till sillen än ett kryddigt vörtbröd? Ännu godare blir det med lingon, prova så ska du få se!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Häll över porter och påskmust. Värm vätskan till fingervärme, 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan. Blanda ner sirap, honung, salt, russin, kryddor, lingon och det mesta av mjölet.
  3. Arbeta tills degen släpper bunkens kant. Det är lättast med en matberedare.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timma. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk eller bakbord. Arbeta ev in mer mjöl.
  5. Dela degen i 2 delar. Rulla ut varje del till en rund bulle. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i ca 20 minuter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, 30-40 minuter. Låt brödet svalna övertäckt på galler.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • flisa 5 november 2008

    Tack för ett toppen gott recept på bröd det godaste jag bakat hitills.Favorit recept just nu .

  • EMS69 11 april 2009

    Tack för ett underbart gott bröd !!! Jag bakade det nu under påsken gott betyg från alla !!! Det kommer vi att baka igen- Glad Påsk!

  • saragu 28 december 2009

    Kanongott, blev favoritbrödet på julbordet Lång hållbarhet... Tack

  • saragu 28 december 2009

    Kanongott, blev favoritbrödet på julbordet Lång hållbarhet... Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.