Vad smakar bättre till sillen än ett kryddigt vörtbröd? Ännu godare blir det med lingon, prova så ska du få se!
Instruktioner
- Smält matfettet. Häll över porter och påskmust. Värm vätskan till fingervärme, 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan. Blanda ner sirap, honung, salt, russin, kryddor, lingon och det mesta av mjölet.
- Arbeta tills degen släpper bunkens kant. Det är lättast med en matberedare.
- Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timma. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk eller bakbord. Arbeta ev in mer mjöl.
- Dela degen i 2 delar. Rulla ut varje del till en rund bulle. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i ca 20 minuter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, 30-40 minuter. Låt brödet svalna övertäckt på galler.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett toppen gott recept på bröd det godaste jag bakat hitills.Favorit recept just nu .
Tack för ett underbart gott bröd !!! Jag bakade det nu under påsken gott betyg från alla !!! Det kommer vi att baka igen- Glad Påsk!
Kanongott, blev favoritbrödet på julbordet Lång hållbarhet... Tack
Kanongott, blev favoritbrödet på julbordet Lång hållbarhet... Tack