Nässelsoppa är totalt underskattad och väl värt besväret. Lyxa till den här våriga soppan med en klick topping på ägg och rökt lax.
Instruktioner
- Skölj nässlorna i rikligt med kallt vatten, använd plasthandskar. Förväll dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll bort vattnet. Lägg nässlorna i en mixer tillsammans med persilja. Skär fänkålen tunt och koka upp med buljongen. Låt buljongen koka ca 10 minuter.
- Häll den varma buljongen med fänkålen i mixern med nässlorna. Lägg en handduk över locket och kör igång mixern långsamt. Kör sedan på högsta fart ca 3 minuter. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädden. Låt soppan småputtra minst 10 minuter. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
- Strimla laxen, skär salladslöken fint, finhacka dillen, grovhacka det kokta ägget och blanda allt med créme fraiche.
- Servera soppan med toppingen.
Publicerat den
22 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar