Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbröd med fikon

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett mycket gott och lättbakat matbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa fikon och nötter ganska fint i en mixer eller matberedare.
  2. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt fikon-nötblandningen, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, 30x40 cm. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda ihop den. Forma degen till en längd lika lång som plåten. Lägg den på plåten och låt jäsa ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 200°C. Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills brödets innertemperatur är ca 95°C.
  5. Servera brödet till ost, till exempelvis getost eller blå-/grönmögelostar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.