Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötbröd med mandelmjöl

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Proteinrikt bröd som är fyllt med nyttiga frön, kärnor och nötter.Brödet är ett bra bröd att rosta, och blir då frasigare i konsistensen. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ägg, créme fraiche, sirap, olja, salt, bakpulver och bikarbonat. Blanda i resten av ingredienserna. Täck bunken med plastfolie. Låt vila i 1½-2 timmar i rumstemperatur.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd, avlång brödform som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat. Vicka upp brödet, ta bort papperet och låt kallna under formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.