Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötfärsbiffar med stekta kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt till vardags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda lite av kryddorna i nötfärsen och forma sen till rejäla biffar.
  2. Platta till och klappa dem med kryddblandningen och flingsalt. Ta så mycket kryddor som du vågar
  3. Stek i smör så att biffarna får en fin yta. De ska inte genomstekas utan serveras lite röda. Slå över grädden.
  4. Slå i hälften av spadet från sparrisburken. Häll i fond och smula i lite av köttbuljingen. Smaka av med jämna mellanrum för att se om det behövs mer av något som tex peppar, spad eller buljong. Det ska ju inte bli allt för salt
  5. Lyft ur biffarna och låt såsen koka ihop. Smaka av! Lägg i biffarna så att de får värmas innan det är dags för servering.
  6. Servera med nystekta kantareller i pressad vitlök, klyftpotatis/pommes frites, sparris, tomat och rödlökssallad..

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.