Så gott!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader och lös jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper bunkens kant.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Fyllning:
Rör ihop smör, socker, malda nötter och ägg till fyllningen.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Kavla ut varje till en rundel och sporra ut 8 trekanter. Lägg en klick fyllning på den breda delen och rulla ihop mot mitten. Lägg på plåt med bakpapper med skarven ned. Låt jäsa i 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader, 6–7 minuter.
- Rör ihop florsocker, vatten och karamellfärg och glasera de avsvalnade gifflarna.
Publicerat den
20 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar