Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötgifflar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader och lös jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  2. Fyllning: Rör ihop smör, socker, malda nötter och ägg till fyllningen.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Kavla ut varje till en rundel och sporra ut 8 trekanter. Lägg en klick fyllning på den breda delen och rulla ihop mot mitten. Lägg på plåt med bakpapper med skarven ned. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader, 6–7 minuter.
  5. Rör ihop florsocker, vatten och karamellfärg och glasera de avsvalnade gifflarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.