Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Nötkaka med god fyllning ett recept från året 1966.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och låt det svalna.
  2. Mal nötterna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt margarinet. Blanda nötter, bakpulver och skorpmjöl och rör ner det i smeten.
  3. Fyll hälften av en mycket väl smord rund form eller stekpanna.
  4. Grädda den knappt färdig i ca 15 minuter i 175°C.
  5. Ta ut kakan, bred över fyllningen och därefter resten av smeten.
  6. Placera kakan på ett galler mitt i ugnen och grädda den färdig i ca 25 minuter.
  7. Stjälp upp kakan när den svalnat något och vänd den rätt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Blondie76 11 september 2010

    kakan blev mycket god o omtyckt av hela familjen..den måste vi bara fler gånger...:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.