Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkakor överringlade med choklad

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

I dessa kakorna finns både nyttigt och onyttigt. Bäst av allt de är jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker och ägg i en stor skål. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, havregryn, fiberflingor och vetegroddar och blanda väl. Rör ner nötter, chokladbitar och torkad frukt.
  2. Lägg 24 rågade matskedar kaksmet på en stor, smord bakplåt. Ställ in plåten i ugnen, grädda i 180° i 12 minuter, eller tills kakorna är guldbruna.
  3. Lyft ut kakorna ur ugnen och lägg över på ett galler för att svalna. Häll under tiden chokladhacket i en värmefast skål över en kastrull med sakta sjudande vatten och värm tills det smälter. Rör om och låt svalna lite. Ringla chokladen över kakorna med hjälp av en sked, eller skeda över chokladen i en spritspåse och spritsa den över kakorna. Förvara lufttätt i kylskåpet fram till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.