Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmarängtårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fantastiska bottnar - frasiga, nötiga och lättlagade - toppas med två fyllningar. Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i nötblandningen. Bred ut smeten till tre rundlar à 24 cm på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lossa genast bottnarna från papperet men låt dem kallna på papperet på plåten.
  3. Vispa grädden lätt till fyllningen. Blanda kakao och socker och rör ner i grädden. Lägg en botten på ett tårtfat, bred ut fyllning 1, lägg på en till botten och bred ut fyllning 2, lägg på den sista bottnen. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.