Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmarängtårta med bär

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god tårta som räcker till många! Perfekt med olika bär, då väljer man en bit med sin favorit på. Kombination med marängbotten OCH sockerkasliknande botten är såååå god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner äggulor, en i taget. Blanda mjöl, bakpulver och malda nötter. Tillsätt mjölken omväxlande med det blandade mjölet. Bred ut på långpanna på smort bakplåtspapper.
  2. Maräng: Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner sockret. Bred marängen över kakan och grädda strax under mitten i 175 grader, ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
  3. Fyllning: Vispa grädden och bred en del av den över kakan. Spritsa rutor av resten och fyll rutorna med färska bär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • e-kmat 25 januari 2009

    Den var jättegod men jag kunde inte få bort pappret utan att tårtan gick sönder vad gjorde jag för fel?

  • Berntsdotter 2 juni 2010

    e-kmat: Prova att pensla med vatten på pappret innan du drar bort det. Då släpper det lättare! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.