En krämig chokladmousse som fyllning i rulltårta - godare kan det inte bli! Rulltårtan skärs i stora bakelsebitar. Recept från Allers nr 22/11.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
- Mal nötkärnorna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt de malda nötkärnorna och sikta ned kakao, potatismjöl och bakpulver. Rör varsamt till en slät smet. Bred ut smeten jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
- Blanda socker och kakao och strö över bottnen. Vänd den därefter upp och ned på smörpapper och låt kallna under bakduk.
- Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn. Dela äggen. Vispa med absolut rena och torra redskap äggvitorna till ett fast, vitt skum. Vispa därefter grädden i en annan bunke.
- Rör ned äggulorna i chokladen och vänd ned chokladkrämen i grädden. Vispa krämen slät. Smaksätt med espressopulver och ev konjak. Vänd varsamt ned äggvitevispet och rör moussen slät. Ställ kylskåpskallt en kort stund så att moussen stelnar till något.
- Dra bort bakpapperet från den kalla tårtbottnen och bred på den krämiga moussen. Rulla samman och lägg rullen inlindad i smörpapperet att stelna kylskåpskallt.
Publicerat den
15 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar