Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötrulle med krämig mousse

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En krämig chokladmousse som fyllning i rulltårta - godare kan det inte bli! Rulltårtan skärs i stora bakelsebitar. Recept från Allers nr 22/11.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
  2. Mal nötkärnorna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt de malda nötkärnorna och sikta ned kakao, potatismjöl och bakpulver. Rör varsamt till en slät smet. Bred ut smeten jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  3. Blanda socker och kakao och strö över bottnen. Vänd den därefter upp och ned på smörpapper och låt kallna under bakduk.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn. Dela äggen. Vispa med absolut rena och torra redskap äggvitorna till ett fast, vitt skum. Vispa därefter grädden i en annan bunke.
  5. Rör ned äggulorna i chokladen och vänd ned chokladkrämen i grädden. Vispa krämen slät. Smaksätt med espressopulver och ev konjak. Vänd varsamt ned äggvitevispet och rör moussen slät. Ställ kylskåpskallt en kort stund så att moussen stelnar till något.
  6. Dra bort bakpapperet från den kalla tårtbottnen och bred på den krämiga moussen. Rulla samman och lägg rullen inlindad i smörpapperet att stelna kylskåpskallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.