Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttårta med nougat och hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod, fräsch och frisk tårta med både creme fraisch och grädde mellan bottnarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka nötterna, skålla,skala och hacka mandeln, rosta dem lätt på svag värme i panna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandel, nötter, socker och mjöl. Gör två ringar 24cm i diameter på bakplåtspapper av smeten och grädda i 175 grader tills de blivit spröda och fått lite färg. Lyft dem från pappret.
  2. Vispa grädde och creme fraich var för sig. Riv nougaten grovt på rivjärn, blanda i den och hallonen i gräddblandningen.
  3. Lägg en botten i form med löstagbara kanter. Bred på krämen och sedan en botten till. Tårtan ska stå kallt minst tre timmar före servering. Garnera med hela hallon och sikta över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jessika 5 september 2012

    Det här är nog en av de godaste tårtorna. Som en fräshare variant av Schwartzvald. Helt underbar!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.