Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajm-banana-split tårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en egen kombination med utgångsläge från min Nöttårta a la Malaga. Älskar banana split så detta är en superbra variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver. Häll smeten i en smord bröad kakform. Grädda i förvärmd ugn (180°C) ca 35-40 minuter.
  2. Låt tårtbotten svalna. Gröp ur (skär ut) tårtbotten...men behåll ca 2 cm i kanterna och i botten, det ska nu se ut som en skål. Smula ner resterna från tårtbotten i en skål, tillsätt vispad grädde, vaniljvisp, rum (kan uteslutas), bananer, dajmkross, maränger och nötter. Rör ihop alla ingredienser och fyll därefter "tårt-skålen" med massan. Spritsa över chokladglasyr (eller färdigköpt chokladsås).
  3. Servera och njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Aems 3 december 2008

    Den här tårtan måste ju vara "förfärligt" smaskig. Denna ska jag göra till helgen. Waow! Tack

  • gunillawestrin 5 januari 2009

    Jättegod tårta, smakar lite som marängswiss. Alldeles för mycket fyllning bara, fick inte i allt utan fick ha en skål bredvid med extrafyllning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.