Fantastiskt god och fräsch tårta! Tar lite tid och är lite omständlig men resultatet blir desto bättre.
Instruktioner
- Mal nötterna. Vispa äggvitorna till skum och blanda i socker och nötter försiktigt.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbara kanter. Smörj formen och häll i smeten. Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Låt kallna.
- Ta bort form och botten, lägg nötbottnen på ett tårtfat och sätt tillbaka kanten på formen runt tårtbotten igen.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela rabarberna i småbitar. Koka dem tillsammans med sockret i en kastrull tills det blir en kräm. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i rabarberkrämen. Låt svalna.
- Vispa äggula och socker pösigt. Vispa äggvitorna och grädden var för sig. Blanda ihop äggule-smeten och grädden med rabarbermoset. Rör sist i äggvitorna försiktigt. Häll rabarbersmeten över tårtbotten, ställ in i kylen och låt stelna ett par timmar.
- Garnera tårtan med vispad grädde, färska jordgubbar och flisad blockchoklad.
Publicerat den
1 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Använde fyllningen i en vanlig tårtbotten idag och den fick högsta betyg av gästerna. Det var kanongott!! Kommer garanterat att göras fler gånger!