Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttårta med limeyoghurt och bär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Nöttårtan ska inte gräddas utan ingredienserna mixas och trycks sedan ut i en form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg hasselnötterna i en skål ca 2 timmar. Mixa sedan alla ingredienser till en ganska grov smet. Tillsätt vatten. Smeten ska gå att trycka ut i formen.
  2. Tryck ut smeten ordenligt i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca 2 tim.
  3. Blanda yoghurt med honung och limeskal. Bred på ett tunt lager yoghurt på tårtan. Lägg på bären och frukt.
  4. Servera resten av yoghurten till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TheFishierSnack 18 oktober 2012

    Detta är INTE Raw Food!!! Ta bort yoghurten och gör creme eller grädde av t ex cashewnötter och/eller avocado och en knivsudd rent vaniljpulver. Sötad med ett par blötlagda dadlar eller agavesirap, eller (lite) honung. Inget illa menat, och tårtbotten verkar jättegod, men jag vill bara att det ska vara rätt. Säger man Raw Food så ska det vara det också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.