- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En jättegod, fräsch och frisk tårta med både creme fraisch och grädde mellan bottnarna.
Instruktioner
- Hacka nötterna, skålla,skala och hacka mandeln, rosta dem lätt på svag värme i panna.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd ner mandel, nötter, socker och mjöl.
Gör två ringar 24cm i diameter på bakplåtspapper av smeten och grädda i 175 grader tills de blivit spröda och fått lite färg. Lyft dem från pappret.
- Vispa grädde och creme fraich var för sig. Riv nougaten grovt på rivjärn, blanda i den och hallonen i gräddblandningen.
- Lägg en botten i form med löstagbara kanter.
Bred på krämen och sedan en botten till. Tårtan ska stå kallt minst tre timmar före servering.
Garnera med hela hallon och sikta över florsocker.
Publicerat den
20 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här är nog en av de godaste tårtorna. Som en fräshare variant av Schwartzvald. Helt underbar!!