- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Köttfärssås med pennepasta och spansk salami. Går hem alla dagar i veckan. Servera gärna till en enkel isbergssallad och ett glas rött vin. Tillagas helst i gjutjärnsgryta men vanlig stekpanna med höga kanter går också bra.
Tips! Vill du lyxa till det? Tillsätt gärna ½ dl rött vin efter eget val. Välj gärna ett vin som går att dricka till maten.
Instruktioner
- Sätt grytan på full värme och häll i olivolja.
- Skala och hacka gul- och vitlöken.
- Nu är oljan förhoppningsvis varm. Dra ner värmen ett snäpp och lägg i vitlök och färs. Dela fort köttfärsen. När så är gjort tillsätts den gula löken. Fräs och rör om så att det inte bränns.
- Klä av och tärna salamin. Hacka tomaterna.
- När köttfärsen nästan inte längre avger vätska häller du ner krossade tomater och vatten. Rör om. Tillsätt sedan tomatpuré, buljongtärningar, socker, timjan, basilika, lagerblad, den tärnade salamin och de hackade tomaterna.
- Om vin i maten önskas så tillsätts även den nu men ta då 1 tsk socker istället för ½. Sockret framhäver tomatsmaken.
- Koka ner och ihop såsen i ungefär 1 timme på mellanvärme. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten i kastrull med olivolja och salt. Koka pastan en minut mindre än vad som anges på förpackningen.
- Skiva rimliga bitar baguette och lägg i brödkorg. Riv parmesan.
- Nu är pastan klar och vilar i durkslaget. Lyft av grytan från plattan och blanda pastan med såsen.
Servera i djup tallrik och ställ fram brödkorgen, en liten skål med smulad oregano och en skål med riven parmesan.
- Dekorera eventuellt med en liten oreganokvist på toppen.
Publicerat den
9 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar