Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biscotti med choklad och nötter

 
Skriv ut

Super goda och samtidigt enkla att göra. Går enkelt att välja smaksättare efter eget tycke, men min favorit är med mörk choklad och hasselnötter. Det går även att variera "knaperheten" på skorporna. Välj själv om de ska vara mjuka i mitten eller om skorpan ska vara helt hård.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka choklad och nötter grovt. Blanda det med mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda sedan ner ägg och sedan smör eller margarin.
  2. Rulla degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lite. Grädda i ugn 175 grader i 20 minuter.
  3. Ta ut rullarna, sänk värmen i ugnen till 125 grader och skär rullarna i 1-2 cm tjocka skivor. Låt bitarna torka i ugnen på en plåt i 25-30 minuter. Ju kortare tid du låter de torka i ugnen desto mjukare blir de i mitten, men glöm inte att dess hållbarhet minskar även då.
  4. Förvara i en snygg glasburk och så glömmer du inte att njuta av dem!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.