- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Nötytterfilé är väl kanske inte så vanligt förekommande i butikerna, men jag kan verkligen rekommendera det.
Det är ett mört kött som man kan leka lite med. Idag fick jag till detta recept och det blev väldigt gott.
Instruktioner
- Skiva champinjonerna i tjocka skivor, bryn dem i smör och tillsätt den pressade vitlöken. Lägg svampen på en tallrik och låt den svalna.
Putsa filén och skär med vass kniv längs med i steg så att filén blir plattare och bredare.
Skär ner osten i tunna skivor och fördela på köttet. Skär sedan ner tomaterna och strö ovanpå plus den avsvalnande svampen. Rulla ihop köttet och bind ett steksnöre runt. Bryn köttet runt om och lägg sedan över det i en form. Sätt in formen i ugn med en köttermometer på ca 220°. Låt köttet steka till ca 77°. Ta ut det och låt det vila en stund i folie. Skär sedan upp det i ca 3 cm tjocka skivor.
- Servera en god potatisgratäng till.
- Tips: Ta gärna vara på den goda skyn som blir efter köttet. Blanda i lite grädde och red med majsenaredning till en god sås.
Publicerat den
23 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar