Receptet är ur en bok av Madhur Jaffrey
Instruktioner
- Värm mjölken till 45°, blanda ner socker och jäst och låt det stå drygt 20 minuter. Det skall ha börjat skumma på ytan.
- Sätt på ugnen på högsta värme med plåten i ugnen.
Under tiden blandar du samman vetemjöl, salt och bakpulver. Blandar sedan samman alla ingridienser i en assistent och bearbetar tills degen blir smidig.
- Häller ytterligare lite olja i en bunke, rullar degen i den och låter den jäsa övertäckt i en dryg timme. Delar sedan i sex bitar, kavlar ut på oljat bord och lägger ut på bakplåtspapper.
- Under tiden har plåten stått i ugn som värmts upp till högsta temperatur. Ta ut plåten, lägg på bakplåtspappret med brödet, in i ugnen och gräddar i ungefär 3 minuter. Det gäller att ha järnkoll eftersom brödet "plötsligt" blir färdigt". sveper in i handduk och serverar varma.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Wov vilket bröd. Underbar smak, lättarbetat och enkelt att göra. Bästa naanbrödet jag ätit. Klar femma i betyg. Kommer aldrig mer att köpa naanbröd i butik.
Hur många grader ska ugnen vara på? P.S. Håller på att göra brödet nu och det verkar bli väldigt bra!