Blinier är ryska matiga plättar. Här har tillsats nässlor.
Instruktioner
- Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp. Skölj nässlorna och låt dem koka 1-2 minuter. Ta upp nässlorna med hålslev, låt dem svalna och krama ut överflödig vätska.
Mixa nässlorna med 1 msk gräddfil med mixerstav.
- Lös jästen i mjölken. Tillsätt bovetemjöl, vetemjöl, ½ dl gräddfil, äggula, salt och nässelröra. Vispa smeten slät och låt jäsa ca 1 timme. Vispa äggvitan riktigt fast. Vänd försiktigt ner den i den jästa smeten.
- Hetta upp en plättlagg eller stekpanna med smör. Stek små, tjocka "plättar" på medelstark värme ca 2 minuter på varje sida tills de fått fin färg.
- Servera med kallrökt lax, rödlöksringar, dill samt crème fraiche.
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar