Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God och len soppa. Nässlor innehåller mycket järn, som är bra för oss kvinnor.Plocka dom späda nässlorna med gummihandskar och med hjälp av sax. Inte vid vägkanten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg helst nässlorna i blöt ca en timma. Rensa och skölj dem några gånger.
  2. Koka den i lite vatten tills dom mjuknar, tillsammans med den klippta gräslöken.
  3. Mixa dom eller hacka dom.
  4. Gör en redning av smör och mjöl. Späd med grädde, crème fraiche, buljong, nässelspad och krydda.
  5. Lägg i nässlorna och gräslöken. Koka ca 5 minuter.
  6. Späd om det blir för tjock soppa.Måtten är ca mått - beroende på hur tjock soppa man vill ha.
  7. Lycka till!. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • ros 30 juni 2008

    Många viktiga vitaminer som är nästan gratis!

  • lazzzzz0 13 januari 2009

    Vilken lycka. Men får vånta till våren, som förhoppningsvis kommer snart. Har inte ätit nässelsoppa på snart 40 år.

  • LaJefa 25 april 2009

    Använder man bara bladen...eller även stjälkarna? Har aldrig testat, men låter spännande.

  • svart0 5 maj 2009

    Det blir mer smak av gräslöken om den inte få koka med. Klipp den fint och lägg i den det allra sista, eller klipp den lite grövre och använd som garnering. Annars ett superrecept!

  • lena4 29 april 2012

    Mums. Jättegott. Redde av med dinkelmjöl och det blev bra. Fem i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.