Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Så jädrans underbar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelser: Plocka späda nässlor eller topparna på de äldre. Klipp av bladen och släng stjälkarna. Det ska vara 3 liter blad. _________________________________________________
  2. Koka nässlorna i vattnet i 10 minuter . Sila sedan av nässelvattnet och spara det. Klipp/hacka de kokade nässlorna i stora eller små bitar (välj själv).
  3. Knåda ihop mjölet och smöret till en boll. Koka upp nässelvattnet med grönsaksbuljongen och lägg i mjölbollen och rör tills den helt smält.
  4. Lägg i de hackade nässlorna, grädden och gräslöken och peppra och salta efter behag. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.