Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa med ägghalvor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Här kommer ytterligare ett recept på nässelsoppa men ej lika dan. Servera med kokta ägghalvor, stekta korvslantar eller bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj nässlorna riktigt noga och koka dem 10-15 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och pressa ur allt vatten. Spara spadet.
  2. Hacka nässlorna fint, enklast i matberedare. Fräs samman smör och mjöl och vispa i nässelspad och buljong lite i sänder.
  3. Tillsätt nässlor och grädde, koka några minuter och smaka av.
  4. Garnera med några ägghalvor och finskuren gräslök och ev. korvslantar eller bacon om man vill ha.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • busan37 25 maj 2008

    Jättegott när jag till slut lyckades.

  • sikaal 4 maj 2010

    Jättebra klassiskt recept! Blev jättegod smakrik soppa! :-D Väl värt en 5;a. Lena

  • emaxen 24 maj 2012

    Oooooooooh vilken underbar nässelsoppa. Passa på nu alla nu när vårnässlorna är som bäst. Full pott i betyg. TACK o kram från emaxen

  • monci 20 augusti 2012

    Mycket god. Satte i frysen, så får vi äta soppan på vintern

  • Gul13 7 maj 2013

    Jag är inte soppälskare men dottern (8 år) hade hört i skolan att man kunde äta nässlor och hon beställde nässelsoppa. Helt okej för min del. Maken och dottern gillade det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.