Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsoppa med krämig topping

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nässelsoppa är totalt underskattad och väl värt besväret. Lyxa till den här våriga soppan med en klick topping på ägg och rökt lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj nässlorna i rikligt med kallt vatten, använd plasthandskar. Förväll dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll bort vattnet. Lägg nässlorna i en mixer tillsammans med persilja. Skär fänkålen tunt och koka upp med buljongen. Låt buljongen koka ca 10 minuter.
  2. Häll den varma buljongen med fänkålen i mixern med nässlorna. Lägg en handduk över locket och kör igång mixern långsamt. Kör sedan på högsta fart ca 3 minuter. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädden. Låt soppan småputtra minst 10 minuter. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
  3. Strimla laxen, skär salladslöken fint, finhacka dillen, grovhacka det kokta ägget och blanda allt med créme fraiche.
  4. Servera soppan med toppingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.