Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelsufflé med laxsmör

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nässelsufléer är en härlig förrätt under våren. De är lätta att tillaga eftersom de kan förberedas i god tid. Satsen kan även gräddas i en stor suffleform. Servera då smöret separat till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj 6 portionsformar med smör.
  2. Laxsmör: Finhacka laxen och blanda väl med smör och pepparrot. Fördela det i 6 klickar på ett fat. Ställ det kallt.
  3. Smält smöret till sufflésmeten i en kastrull. Tillsätt mjölet, späd lite i taget med mjölken under kraftig vispning. Ta kastrullen från plattan.
  4. Rör i nässlor, parmesanost, salt och peppar. Blanda i gulorna en i taget. Hit kan förberedas.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter.
  7. Servera suffléerna direkt med en klick laxsmör ovanpå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.