Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Naked cake med choklad och Nutella

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Choklad, Nutellafrosting och ett vackert dekorationsnät av karamell pryder denna otroligt goda och höga tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa upp ägg, mjölk och olja i en separat skål. Vänd ner de torra ingredienserna och vattnet i äggsmeten och vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i tre smorda och mjölade formar, den ena ca 26 cm i diameter, den andra ca 20 cm i diameter och den tredje ca 10 cm i diameter.
  3. Grädda den stora formen i nedre delen av ugnen ca 50 minuter, den mellanstora ca 40 minuter och den minsta ca 25 minuter. Vänd upp kakorna på ett galler och låt dem kallna under formen. Dela kakorna i två bottnar vardera.
  4. Nutellafrosting: Hacka chokladen och smält den och Nutellan i mikro eller över ett vattenbad. Låt svalna. Vispa smör och vaniljsocker fluffigt. Vispa äggvita, socker och salt över vattenbad tills sockret lösts upp, 45-50 grader. Ta bort från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills marängsmeten är kall. Vispa i smör och choklad i marängsmeten. Lägg krämen i en spritspåse. Klipp ett litet hål, ca 5 mm. Ställ frostingen i kylen ca 1 timme.
  5. Montering. Spritsa krämen på bottnarna och lägg ihop tårtan. Garnera tårtan med fikon, hallon, körsbär och nötter strax före servering.
  6. Koka ihop socker och vatten till en ljus karamell. Doppa kastrullbottnen hastigt i kallt vatten så att karamellen svalnar. Ringla karamellen över frukt och nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.