Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Naked cake med mjuk pepparkaka, lingon och frosting

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Läcker och hög tårta med goda smakkombinationer. Prova även att smaksätta frostingen med finrivet skal av en apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Värm mjölken tills den är ljummen. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner mjölk och lingonsylt samt de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa ihop till en jämn smet.
  3. Häll smeten i två smorda och bröade formar, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt bottnarna kallna på galler under formarna. Skär den ena kakan i tre bottnar. Skär bort lite av det mörka upptill och nedtill på den andra kakan. Skär den i två bottnar.
  4. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till en slät glasyr. Lägg den i en spritspåse. Ställ i kylen i ca 1 timme.
  5. Montering: Spritsa ett tunt lager med frosting på alla bottnar och bred på lingonsylt. Lägg ihop bottnarna. Bred ett tunt lager frosting på den översta bottnen och garnera med lingon och lingonris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.