Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nallens limpa med rivet äpple

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ett mustigt och gott matbröd som håller sig färskt länge

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 180 grader, inte varmluft, det är bra om ugnen får stå på ett bra tag så den håller en riktig och jämn temperatur.
  2. Rör ut jästen med lite av det 37 gradiga vattnet i en degbunke eller rakt ner i blandarskålen om du har en maskin. Blanda sen ner resten av vattnet, salt, olja, honung, linfrön och fullkornsdinkelmjölet. Arbeta sen in resten av mjölet lite i taget och kör sen maskinen i minst 5-7 minuter, under tiden skalar du och river äpplena grovt, tillsätt sedan de rivna äpplena och en del av "fröblandningen" i degen och kör 5 minuter till. Låt degen jäsa under en fuktig varm handduk i minst 30 minuter. Smörj 2 limpformar och lägg över den kladdiga degen i formarna...låt jäsa ytterligare 30 minuter under fuktig handduk. Vispa upp 1 ägg och pensla bröden och strö över resten av fröna. Ta fram en blomspruta och spraya lite vatten in i ugnen innan du sätter in bröden. Grädda på nedre falsen, formarna ska stå på PLÅT och inte galler...använd termometer och ta ut bröden när den visar 94 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.