- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Den här nasi gorengen har jag lärt mig av min pappa och sedan har jag fortsatt hemma hos mig, pappa påstår att den här rätten kommer från Ungern från början(han är ungersk), jag vet inte jag. Vill man inte ha den så stark kan man utesluta sambal badjak.
Instruktioner
- Koka ristet efter baksidan på förpackning, ta av från spisen och låt det stå med locket på.
- Strimla kålen, skala och skär lök i tunna skivor. Dela parikorna , skär i långa strimlor, skala och hacka lök.
- Ta loss kycklingkött från benen eller köp färdig förpackning med salladkyckling (2 st). Värm oljan i en stor gryta. Fräs vitkål, lök och vitlök så att biterna blir genomskinliga och glansiga, sänk värmen om de börjar att bli bruna. Lägg i parikan. Blanda i det kokta riset lite i taget och stek så att allt blir lätt brunt, rör om ordentlig, använd gärna en träslev.
- Tiilsätt kycklinkött, sambal badjak och salt. Stek risblandning ytterligae en minut. Servera rätten varm ihop med soja.
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var gott!!! Helt klart kommer vi att göra det igen. Tyckte dock att det blev lite för torrt och fick ösa på en massa vatten för att få bort den känslan... Sen nästa gång ska jag nog ha räkor i... läste om det nånstans... det lät gott! :)