Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nasi Goreng med vitlök och curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinera köttfärsen i minst 15 minuter. Men det gör inget om den får stå i kylskåpet över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda nötfärsen med vitlök, mango chutney, sambal oelek och olja. Ställ kallt i minst 15 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Bryn den marinerade köttfärsen i torr panna, salta och lägg den i en långpanna. Fräs det kokta riset och curryn i samma stekpanna med lite olja. Lägg riset i långpannan.
  4. Fräs till sist vitkål och purjolök i ett par minuter, salta och lägg tillsammans med ris och färs. Häll på sojan och lägg i räkorna, blanda och sätt in långpannan i ugnen på 100 grader för varmhållning.
  5. Vändstek äggen och lägg upp dem på nasi gorengen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.