Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nasigoreng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En enkel och fantastiskt god maträtt från Jawa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär den i tunna skivor. Hacka löken mycket fint. Bryn båda delarna i matfettet och låt det sedan puttra i ca 20 min. Tillsätt koriander, curry, salt, peppar, krossad vitlök och soja och låt det puttra i ytterligare 10 min. Tillsätt räkorna. Vispa samman äggen och rör i dem i rätten. Låt koka i 1 min.
  2. Vispa jordnötssmöret till såsen mycket kraftigt tillsammans med mjölken och rör i tomatpuré och sirap. Smaka av såsen med salt och tabascosås.
  3. Bred ut det kokta riset på ett serveringsfat och häll köttblandningen över. Blanda om ris och kött vid serveringen. Bjud sedan såsen separat till och lägg eventuellt ett stekt ägg överst på varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.