Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nastar - Ananaskakor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Nastar med ananasfyllning är populära julkakor i Indonesien. De är roliga och goda kakor som påminner om våra svenska småkakor. Degen till kakorna innehåller mjölkpulver som finns att köpa i de flesta mataffärer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ananassylt: Skala ananasen och skär den i stora bitar. Ta inte bort den träiga mittbiten. Mixa fruktköttet i en matberedare tills det får en slät konsistens. Häll fruktköttet i en ganska stor och vid kastrull och blanda med socker, nejlika och kanelstång.
  2. Låt koka i 35-40 minuter tills sylten är riktigt tjock och har mörknat i färgen. Rör med jämna mellanrum. Om sylten är för lös finns det risk att den rinner ut ur kakorna. Dra kastrullen från plattan när sylten är färdig. Låt svalna lite. Lyft ur kryddorna, fyll sylten i en spritspåse och låt svalna helt.
  3. Deg: Kör smör och socker mjukt i en matberedare. Mixa ner äggulorna. Blanda mjöl, mjölkpulver och maizena och sikta ner i matberedaren. Mixa ihop till en smidig deg. Du kan även arbeta ihop degen för hand. Platta ut degen, plasta in den i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
  4. Knåda degen smidig och kavla ut ca hälften av den 2-3 mm tjock på plastfolie. Pudra ovansidan av degen med mjöl eller täck med plastfolie medan du kavlar. Försök gärna få till en långsmal rektangel med ganska raka kanter. Skär till den ena långsidan med en kniv så att du får en rak sida.
  5. Spritsa en sträng av ananassylten längs med sidan, ca 1 cm in från kanten. Rulla ihop degen över sylten till en lång, smal rulle med hjälp av plastfolien. Skär loss rullen från resten av degen och se till att skarven är nedåt. Tryck till försiktigt. Skär upp till ca 3 cm långa kakor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Gör samma sak med resten av degen.
  6. Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Pensla kakorna med ett lager äggula. Låt torka några minuter och pensla sedan med ytterligare ett lager äggula. Grädda i mitten av ugnen i drygt 12 minuter eller tills de fått lite färg.
  8. Kakorna håller i 1-2 veckor i burk i rumstemperatur, och de går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.