Nationalrätten pad thai

Nationalrätten. Äts dagligen. God, närande och mild, i alla fall för att vara thai.

Ingredienser

Pad thai-sås:
1/2 tamarindfrukt
2 msk vit sojasås
1 tsk thailändsk vitvinäger
3 msk socker

Wok:
1 vitlöksklyfta
Olja
4 ägg
400 g kycklingfilé/räkor/fläsk
1 påse, risnudlar ("två nävar är lagom till fyra")
Böngroddar
1 dl strimlad vitkål
1 dl hackade jordnötter
Chinese leek (kinesisk gräslök)

Servering:
Limeklyfta

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
11707
Sparat:
120

Gör så här

Blötlägg tamarinden (köps torkad) och nudlarna i kallt vatten i en timme.
Blanda såsingredienserna i en kastrull och värm så att sockret smälter.
Krossa vitlöken och bryn i olja i en wokpanna. Kläck i äggen och rör runt - de ska bli som omelett ungefär. Väljer du kyckling eller fläskkött behöver de förstekas något.
Låt risnudlarna rinna av och blanda i woken. Rör om tills nudlarna börjar mjukna, men se upp så de inte blir för mjuka.
Häll i pad thai-såsen (cirka 1 dl) och sänk värmen.
Lägg i jordnötterna, kinesiska gräslöken och vitkålen. Rör om.
Servera med böngroddar på toppen och en limeklyfta.
Servera med torkad chili, socker och jordnötter vid sidan av så att gästerna får smaka sig fram.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av evaldo
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader