Nationalrätten pad thai

Nationalrätten. Äts dagligen. God, närande och mild, i alla fall för att vara thai.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Gör så här

Blötlägg tamarinden (köps torkad) och nudlarna i kallt vatten i en timme.
Blanda såsingredienserna i en kastrull och värm så att sockret smälter.
Krossa vitlöken och bryn i olja i en wokpanna. Kläck i äggen och rör runt - de ska bli som omelett ungefär. Väljer du kyckling eller fläskkött behöver de förstekas något.
Låt risnudlarna rinna av och blanda i woken. Rör om tills nudlarna börjar mjukna, men se upp så de inte blir för mjuka.
Häll i pad thai-såsen (cirka 1 dl) och sänk värmen.
Lägg i jordnötterna, kinesiska gräslöken och vitkålen. Rör om.
Servera med böngroddar på toppen och en limeklyfta.
Servera med torkad chili, socker och jordnötter vid sidan av så att gästerna får smaka sig fram.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Tamarindfrukt, Sojasås, Thailändsk vitvinäger, socker, Vitlök, Olja, Ägg, Kycklingfilé, Risnudlar, Böngroddar, Vitkål, Jordnötter, chinese leek, Limeklyfta
Visningar:
11993
Sparat:
121

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
Kebabgryta á la
av evaldo
över 2 månader
Gulaschsoppa me
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Kladdkaka med k
över 2 månader
Hemmagjord sena
över 2 månader
Mandel- och val
över 2 månader
Piggelindrink
över 2 månader
Saffransinkokta
över 2 månader