Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 12 minuter
Skriv ut

Ett recept jag har fått av min mamma, vet inte var hon har fått det i från, men det var grunden till många mysiga helgfrukostar hemma när jag växte upp

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda ner olja, mjöl och kli eller groddar i degvättskan.
  2. Baka ut degen på en gång till 20 småfranskor som får stå på övertäckt plåt i kylen över natten.
  3. Pensla bröden med vatten och strö över valmofrö eller annat efter smak, (sesamfrön är ett gott alternativ), gräddas i 250 grader i ca 12 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.